Banany i tahini

Cześć!

Najlepsze są proste połączenia, dojrzałe banany są słodkie i same w sobie są dobrym deserem. Dziś na śniadanie zrobiłam miks wszystkiego co lubię:)



Wystarczy kilka dojrzałych bananów, u mnie 3. Do tego łyżka pasty tahini, trochę syropu daktylowego, suszona żurawina i wiórki kokosowe. Wszystko razem bardzo dobrze się komponuje:) 

To dobre śniadanie, przekąska, deser. 

Owocowe śniadania to szybki zastrzyk energii, do tego sycą mnie na długo. Latem prawie codziennie miksowałam szejki, teraz pewnie częściej będą pojawiały się ciepłe śniadania. 

A Wy jakie śniadania lubicie najbardziej? 

Pozdrawiam,
Daria


17 komentarzy:

  1. W zimie lubię ciepłe śniadania, a w lecie zimne (szejki, jogurty). Powoli przerzucam się na te ciepłe, bo pogoda ostatnio nie rozpieszcza :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie podobnie, już nadszedł czas owsianek, jaglanek i podobnych:)

      Usuń
  2. Spróbuję:) Mam Tahini i nigdy nie wiem di czego je wykorzystać, dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pysznie wygląda , chętnie bym teraz takie śniadanko zjadła :)
    Pozdrawiam
    Mój Blog KLIK

    OdpowiedzUsuń
  4. No to już wiem co przygotuję sobie pojutrze na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. na deser super, ale śniadania na słodko nie przełknę;)

    OdpowiedzUsuń
  6. ostatnio bardzo polubiłam dodatek tahini, kiedy byłam w Turcji;)

    OdpowiedzUsuń
  7. U mnie też teraz czas śniadań na ciepło. Bardzo lubię dodatek tahini do owsianek - fajnie smakuje i wzbogaca danie o wapń :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zrobię sobie jutro, mam wszystkie składniki oprócz żurawiny, ale zastąpię ją rodzynkami :))

    OdpowiedzUsuń
  9. U mnie króluje od dłuższego czasu owsianka. Kocham ją bo można łączyć ja z różnymi owocami, smakami.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Ekocentryczka , Blogger