Tydzień w zdjęciach

Cześć!

W tamtym tygodniu nie zdążyłam zrobić tego posta, teraz przeglądnęłam zdjęcia i większość to jedzenie:) Wybrałam tylko niektóre, mam nadzieję, że Wam się spodobają.
W sklepie Kuchnie Świata znalazłam sok 100% jagodowy Merry Berry Juice, do wyboru jest jeszcze jagoda z aronią, albo jabłkiem. Sok był bardzo dobry:) Kosztuje około 6 zł,więc nie mało ale od czasu do czasu można sobie na niego pozwolić.




Zrobiłam zapas wody różanej. Zastępuje mi tonik, rozrabiam z nią też glinki i maski algowe. 




Uwielbiam bób, najbardziej solo, ale ostatnio wymyślałam całkiem smaczne kotleciki na bazie bobu. Sezon jest krótki i trzeba z niego korzystać:)




Pudding chia w wersji z borówką amerykańską i bananem. Pyszne śniadanie:)




Dostałam na urodziny pięknie pachnące kosmetyki z Ives Rocher. Malinowy peeling pachnie jak świeże owoce, rewelacja! Jeżynowe mleczko do ciała też bardzo lubię. Może polecacie jakieś inne zapachy? Na pewno będę je testować:)




Dziś rano rozmroziłam truskawki i zmiksowałam je z bananem i śliwkami. Szkoda, że sezon już się skończył, albo że nie mam większej zamrażarki. Dobrze, że ciągle jest spory wybór świeżych owoców.




Pralinki migdałowo- daktylowe, już dawno ich nie robiłam. Były przepyszne, będę robić je częściej z różnymi orzechami. Takie słodycze można jeść bez wyrzutów sumienia:)




Na dziś to już wszystko. Może jest coś o czym chciałybyście przeczytać na blogu w najbliższym czasie? Czekam na Wasze propozycje.
Jutro wyjeżdżam na kilka dni w góry, nie będę miała internetu. Po powrocie się odezwę:)

Pozdrawiam!

23 komentarze:

  1. Wszystko smakowite a bobem właśnie się objadam :) mniam

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm pysznie! Moja mama kiedyś używała mleczka oliwkowego, miało bardzo przyjemny, naturalny zapach :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. mm te pralinki i pudding wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam bób. Też jadłam w tym tygodniu, ale niestety mi się rozgotował.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pudding chia uwielbiam, robię sobie jutro na śniadanie. A co do zamrażalki, znam ten ból - moja jest mała, a jakoś muszę pomieścić ogromne ilości szpinaku i jarmużu. W tamtym roku pomroziłam duużo malin i były jak znalazł na jesień do koktajli. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Czy miałaś może wodę różaną KTC? Która jest lepsza ktc czy Dabur?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiem nie próbowałam tej z KTC.

      Usuń
    2. Ta woda Dabur jest tania ale tylko dlatego, że nie jest to kosmetyk eko - zawiera w składzie glikol propylenowy. Ja osobiście wolę trochę dopłacić i nie aplikować sobie szkodliwej chemii na twarz :)

      Usuń
  7. Bób ♥ ale bym sobie zjadła :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Pisałaś kiedyś przepis na te pralinki? :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Kiedyś zamieszczałam przepis na inne pralinki:
    http://ekocentryczka.blogspot.com/2012/08/surowe-weganskie-pralinki.html

    Te robi się podobnie, w proporcjach 50% migdałów (namoczonych na noc) i 50% daktyli.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pralinki mnie zaciekawiły, chętnie spróbuję je zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Bób moja wielka miłość, sezon bobowy obfituje u mnie w pasty do chleba, bobytka (kopytka z bobu), kotlety również i boby gotowane i podsmażane....ajjj :)

    OdpowiedzUsuń
  12. och, kotleciki z bobu; u mnie podprażona dynia z migdałem, suszony pomidor + bób ; wszystko do blendera i lepimy :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Fajnie jakby znalazło się parę postów na temat ograniczania wydzielania sebum. Jestem właśnie po kuracji izotretynoiną, no i tłusta twarz powróciła (;u:). Może poleciłabyś jakieś kremy matujące, albo jakieś fajne podkłady do tłustej skóry : >. Ot taki pomysł na post, albo czy da się ograniczyć przetłuszczanie twarzy jakimiś naturalnymi sposobami, jedzeniem, kosmetykami? Zależy mi na tym by trądzik wrócił :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pomyłka by "" NIE "" wrócił ;__;

      Usuń
  14. Pralinki wyglądają pysznie 😊

    OdpowiedzUsuń
  15. Dziś robiłam ciasteczka owsiane, a za tydzień już wiem co zrobię - pralinki ;) Mniam! Wyglądają pięknie!!! Hmmm... Może wyprzedzaj od razu pytania i dodawaj przepisy albo link do przepisu od razu pod zdjęciem? ^^ Będzie dużo łatwiej ;) Pozdrawiam cieplutko!!!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Ekocentryczka , Blogger