Wielkanocne przepisy w wersji wege

Cześć!

Wielkanoc w wersji wege nie oznacza, że ominą nas tradycyjne smaki. Jest mnóstwo ciekawych przepisów do wypróbowania. Od jakiegoś ciekawych potraw, których chętnie spróbuję w tym roku. Na pewno nie ugotuję wszystkiego, ale coś z tego na pewno wyląduje na świątecznym stole:)

Wegański żurekklik, nigdy nie przepadałam za żurkiem, ale tego jestem bardzo ciekawa:)




Prawie jak jajkaklik, pięknie wyglądają:)




Smalec fasolowy z kaszą gryczanąklik, jest pyszny, szybki i łatwy do przygotowania. 




Ćwikła z wasabi i limonkąklik, w takiej wersji ćwikły jeszcze nie jadłam. 




Pasztet soczewisowy z żurawinąklik, zawsze się udaje. Piekłam wiele różnych pasztetów z soczewicy, ale ten smakuje mi najbardziej:)




Babka Wielkanocnaklik, przepis wydaje się bardzo prosty. 




Budyń wielkanocnyklik, miseczka zrobiona z czekolady mnie urzekła:)




Może jeszcze coś polecicie?

Pozdrawiam!

16 komentarzy:

  1. Faktycznie, ta miseczka czekoladowa jest świetna! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasztet soczewicowy z żurawiną to hit! Robiłam go pierwszy raz na ostatnie święta. Jest genialny i smakuje również mięsożercom. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niektóre wyglądają mega smacznie ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja właśnie zaczęłam mysleć nad gołąbkami z farszem ryżowo/gryczano-pieczarkowym

    OdpowiedzUsuń
  5. ja nie jestem vege a jajka bardzo lubię bo mi służą, ale jestem na bezglutenowej i bez-mlecznej diecie , jak zawsze przy takich świętach jest mi ciężko bo rodzina i znajomi jednak tego nie rozumieją

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasem wystrczy przygotować coś po swojemu, żeby zachęcić innych. Mam nadzieję, że z czasem będzie Ci łatwiej:) Najważniejsze, żebyć Ty czuła się dobrze i jadła w zgodzie ze sobą:)

      Usuń
  6. Wszystko wygląda obłędnie, ale wielkanocny budyń dosłownie mnie ujął! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie przepadam za budynkiem w wersji klasycznej, więc może skuszę się na ten. Sposób podania mnie oczarował. Wygląda obłędnie.

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo fajne przepisy :) Muszę zobaczyć z czego te jajeczka ;)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Ekocentryczka , Blogger