Migdałowy deser z białej fasoli

Cześć!

Zdrowe desery zawsze cieszą się zainteresowaniem. Lubię nieoczywiste połączenia i często kombinuję w kuchni. Tydzień temu zdeklarowałam się na instagramie, że wprowadzam akcję #zdrowyponiedziałek. Co tydzień postaram się przygotować dla Was ciekawy, zdrowy przepis. Na początek deser:)

Migdałowy deser z białej fasoli

Składniki:
- pół szklanki ugotowanej fasoli,
- kilka łyżek mleka roślinnego,
- łyżeczka ekstraktu migdałowego,
- kilka daktyli/ ksylitol/ stewia do posłodzenia.

Wszystkie składniki blendujemy przez kilka minut na gładką masę. Lubię ten deser kiedy jest gęsty, można dodać więcej mleka, żeby uzyskać konsystencję bardziej lejącego budyniu.
Lubię takie nieoczywiste wegańskie słodycze bez grama cukru. Dodając naturalnie słodkie mleko- jaglane czy ryżowe, nie musicie dodawać sporo daktyli czy innego słodzika. Ekstrakt migdałowy świetnie komponuje się z fasolą. 






Dajcie znać jak wypróbujecie:) 

Pozdrawiam,
Daria

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Ekocentryczka , Blogger